Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřová plec na divoko

24. 1. 2016

Vepřová plec na  divoko

1/2 l vývar

1 ks  velká cibule

10 kuliček celý pepř

6 kuliček nové koření

1kg vepřová plec

2 stroužky česnek

4 ks bobkový list

2 dl červené víno

Sůl podle chuti

Maso nasolíme a mírně popepříme. Vložíme do pekáčku, zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Nebojte se, klidně jí může být hodně. Přidáme dva stroužky česneku, pokud máme český, tak jen jeden, je silnější. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přilijeme suché červené víno a vývar. Pekáček přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby. Po půl hodině odklopíme a pečeme na 200 °C, dokud maso nezměkne. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme, a pokud je třeba, zredukujeme na potřebné množství. Nezapomeneme oškrábat nápeky na stranách pekáčku, jinak to nejlepší ze šťávy nám zbaští myčka.